Sokan azt hiszik, ha évente szerveznek vagy részt vesznek egy szemétszedési akcióban.akkor hatalmas természetvédők lettek.
 
Igaz, hogy több a semminél, de azt az elmebajt ami ma zajlik a környezetünkben már rég nem lehet egy egy szemétszedéssel megoldani. ( Szükség van rá, de nem elég.)
 
Az a feladat, hogy NE LEGYEN SZEMÉT AZ ERDŐBEN, AZ UTAK MENTÉN, A TERMÉSZETBEN! Akkor nem kellene a sokszor reklámszagú, önfényező szemétszedés.Persze tisztában vagyunk vele, hogy ez mekkora kihívás, mekkora munka, de az utolsó órában vagyunk, annyira szennyezett a környezetünk. A családoknál, a nevelési és oktatási intézményeknél kell kezdődnie a radikális változásnak, mert elsősorban ők a felelősek azért, hogy az ifjúság mit tanul erről, mit lát otthon.Már a legkisebbeknél tudatosítani kell, hogy nem az a természetes és jó ha tele a természet szeméttel.
 
Emellett ki kell kényszeríteni a törvényhozástól, azokat a törvényeket, amelyek a lehető legsúlyosabban (letöltendő börtönnel, magas pénzbírsággal, adott esetben vagyon elkobzással)  büntetnék a természet károsítókat, a szemetelőket.
 
Sajnos a pártok nagy része választások előtt rendszeresen "bezöldül", ígérnek mindent, aztán az ígéretek nagy része csak ígéret marad.
Kormányok, pártok, pártocskák jönnek mennek, de a valódi természet és környezetvédelem nagyon magára van hagyva, többnyire érdekük szerint segítik vagy elhanyagolják azt.
 
Nos egy nagy összefogással ezen is gyökeres változást szeretnénk elérni!